Sökanalys

Elit

Igår var jag ju ute och gömde mig för hundarna så de fick leta efter img. Idag fick Clas följa med mig på promenaden, så jag kunde tvinga ut honom så att jag fick se från en annan vinkel hur hundarna jobbade 😉 Men som tur var tyckte han att det var riktigt roligt så han ville själv göra det fler gånger under promenaden.

Jag hittade nu fler förklaringar till att Elit var snabbare på att hitta mig igår. En stor anledning är att hon är otroligt mycket mer startsnabb än vad Vinna är och mycket snabbare överlag genom terrängen. Det skiljer mycket mer på de två än jag tidigare har trott. Elit skapade förvånansvärt snabbt ett avstånd på ca 10 m från Vinna. Helt otroligt, för Vinna startade, och sprang, inte direkt långsamt hon heller.

Idag sprang hon dock förbi Clas ett par gånger, men jobbade direkt i vinden när hon närmade sig (hon hade för det mesta medvind idag). Något mer intressant att se som hon gör, som inte Vinna gör, är hennes antilophopp. Jag har sett detta många gånger tidigare, framförallt när hon får syn på eller känning på rådjur i närheten, men jag har tidigare inte reflekterat så mycket över det. När hon kommer närmre slår hon över på både syn och nos i sitt sökande samtidigt. Och jag måste säga att jag är lite fascinerad över hur hon jobbar på det viset. Hon börjar liksom springa med stora antilophopp genom terrängen när hon närmar sig, eller ungefär som en trestegs längdhoppare bortsett från att hon gör fler hopp. Det går fortfarande i ett högt tempo. När hon ligger högst i varje hopp scannar hon av området med synen (och nosen tror jag, men den jobbar hon med även när hon är nere på marken). Hon jobbar väldigt målmedvetet mot personen oavsett om hon ser denne eller inte, varvid jag är helt säker på att hon jobbar med både nos och syn samtidigt. Det går otroligt fort för henne att finna den hon söker.

3 reaktioner på ”Sökanalys

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s