Agility- och lydnadsfilmer

Mor och dotter

Min plan var att blogga ganska snart efter Novemberrusket i Tångahallen förra helgen, men så tog jag mig en kik i kalendern och insåg att det nog skulle få vänta ett tag till. Jag har knappt varit hemma den gångna veckan men nu lugnar det ner sig i några dagar, vilket jag märker att jag verkligen behöver.

Hur som helst så var jag och tävlade alla aussietjejerna i Tångahallen förra helgen. Jag har mest fokuserat på lydnad på sistone så tjejerna var ovanligt otränade men som de fina tjejer de är så jobbade de på fantastiskt fint ändå. Vinna hade lite jobbigt med höjderna. Det var maxade höjder och maxat långhopp i varje lopp tror jag. Elit, som ju egentligen mest har kört på small/mediumhöjder och inte ens har tävlat på klass 3 höjderna i large särskilt länge, hoppade förvånansvärt lätt över hindren. Hon börjar även bli duktigare på att ta fart mellan de höga hindren.

Jag är väldigt nöjd med många av loppen med alla hundarna. Någon liten miss här och var från min sida, men i det stora hela är jag supernöjd. Lite sen, framförallt i sista hoppklassen med både Kiwi och Elit, vilket kostade oss en del placeringar och Elit var någon tiondel ifrån en SM-pinne i det loppet tror jag. Med Vinna lyckades jag dock skrapa ihop hela två SM-pinnar i agilityklass under helgen och Elit tog sitt livs allra första SM-pinne! Duktiga, fina tjejerna!

Här kommer en liten film på några stunder från Novemberrusket:

Annars så jobbar vi som sagt mest på med lydnaden. Tina och jag gjorde en lite kul rutanträning häromdagen. Vi ville se hur de klarade av den här utmaningen:

Duktiga små fläckiga tjejer klarade det finfint. De hade lite problem med konskicken när det låg en target i rutan bakom konen. Den blev lite för svår att låta bli. Varför vi lade en target i rutan kan man dock fråga sig. När vi tog bort targeten såg det ut som på filmen ovan. Det här var första skicken utan target i rutan. Så targets i närheten av rutan/konen kan vara något att lägga in som störning i framtiden.

De senaste dagarna har jag även jobbat lite mer med apportering med dirigering. Igår testade jag att lägga till mittenapporten. Hon testade någon gång att springa till den, men då belönade jag upp att hon lyssnade på mitt ståkommando och bröt. Det här momentet blir stadigt bättre även om det fortfarande finns en hel del att förbättra. Hon behöver helt klart bli säkrare i momentet innan vi kan åka ut och tävla, framförallt på den högra apporten. Som finslipning behöver vi även få till lite högre fart och bättre gripanden, men det tror jag å andra sidan kommer komma mer i takt med att hon blir säkrare.

Här kommer en film på hur apporteringsdirigeringen till vänster apport såg ut idag (ja, jag säger ”höger” eftersom jag använder hennes höger och vänster):

Stadga i stå är också något som vi har jobbat lite mer med de senaste två dagarna. Jag har märkt under en period att stadgan i stå inte har varit särskilt bra men har inte riktigt gjort någonting åt det. Skärpning på den fronten så nu är det fokus på det ett litet tag framöver. Det gäller både i zätat (där hon t ex har fått syn på någon godis på marken och helt sonika brutit sin position och tagit den när jag har lämnat henne) och ställande på långa avstånd, framförallt när hon är på väg ifrån mig.

Vinna har fått träna på liknande, med undantag från stadga i stå. Det har hon inga problem med. Att däremot springa till konen när apporterna ligger ute är tydligen supersvårt. Dock gjorde hon flera riktigt bra konskick idag med apporterna utlagda. Även efter hon hade fått springa till dem. Yey! Vinna har även fått simma lite i poolen för första gången den här säsongen. Ska försöka få till lite simpass med henne emellanåt. Elit behöver lära sig att simma ordentligt innan hon får jobba i poolen 😉 Det får bli sommarprojekt nästa år.

En reaktion på ”Agility- och lydnadsfilmer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s