Nyår

Nyårsgänget: MiVinna's Berowin, "Elit" (2,5 år), MiVinna's Amistar STDd, "Kiwi"(4 år), SE VCH Kreivi's Pirate Grace O'malley STDs, "Vinna" (7,5 år), Crumb's Easy Rider, "Ebbe" (8,5 år), Starbelle Morning Milk, "Mira" (9,5 år), SE AGCH SE AG(hopp)CH Woodmist My True Lily, "Zazzi" (12,5 år)
Nyårsgänget

2013 avslutades lika fint som 2014 började. Vi firade en lugn nyår här hemma, bara jag, Clas och alla hundarna, inklusive mina föräldrars hundar.

Skogspromenad på nyårsafton och sedan ett ordentligt pass lydnad och agility. Både Vinna och Elit jobbade väldigt fint i bägge grenar, även om Vinna kanske var lite väl het i fotgåendet. Ja ja, kul hade vi och allt såg hyfsat fint ut. Sedan fick det bli en liten promenad till när Kiwi och Ebbe hade kommit och därefter ytterligare lite lydnad med Elit eftersom det vid det laget var full fart på agilityplanen med Lajo och hans vänner och jag tänkte att det skulle vara lite nyttig störningsträning. Det gick finfint.

Nyårsafton spenderades sedan inomhus med en trerätters middag som jag måste säga att jag lyckades förvånansvärt bra med. Kanske att vi åt liiiite väl mycket mat. En stund kändes det som att magen skulle sprängas om jag rörde mig. Vid tolvslaget sköts en del raketer en bit bort, men på det stora hela är det rätt lugnt här ute. Det är så skönt! Kunna gå promenader utan att behöva vara orolig för att någon plötsligt ska fyra av en raket i närheten. Det enda man får vara beredd på här är de där rådjuren som har en tendens att poppa upp framför oss lite då och då, vilket återigen hände igår. Alla sex hundarna var dock duktiga. Zazzi, Mira, Ebbe och Vinna gjorde ingen ansats till att följa efter. Elit och Kiwi började sätta av efter men vände direkt så fort jag ropade.

Aussietjejerna började det nya året med att leka en lång stund med en liten tygbit på 5-10 cm. Den var tydligen helkul och skulle stjälas från varandra hela tiden. De fick mig att minnas de där små dinosauriefåglarna som slåss om ett körsbär i ”Landet för längesedan”. Inte helt olikt det scenariot. Små sötnosar är vad de är. Sedan blev det en till skön skogspromenad med alla hundarna. Jag hann inte gå hela rundan då mina föräldrar plötsligt ringde och sa att de var hemma hos mig och kände sig lite ensamma 😉 Så de fick snällt komma och hämta upp oss, då jag befann mig några kilometer hemifrån.

Sedan blev det en tripp till Alingsås för lite middag hos mina föräldrar. Mycket god mat har det blivit de senaste veckorna. Väl hemma igen blev det ett klickerpass med Elit där vi jobbade på fjärren, lyfta höger baktass, lyfta vänster baktass och att backa uppför en trappa. Lugn, skön dag alltså.

Elit vid nyårsslaget
Elit tar 12-slaget och raketerna med ro

Promenadgäng

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s