1,5 minut

Det går framåt i platsliggningsträningen. Vi har nu gjort 5 pass som har gått lite upp och ner. Vi har haft problem med att hon har testat ”spela död” ju längre tid det gått. Just nu ångrar jag lite att jag lärde henne det för ett par veckor sedan, men det är ju bara en träningssak med signalkontroll och uthållighet så borde det lösa sig. Det har redan blivit bättre, även om hon gärna glider lite åt sitt vänster med nosen (det hållet hon lägger sig på när hon spelar död). Vi har även haft lite problem med att hon varit lite av en nickedocka som testat att flytta om huvudet/lyfta och lägga ner det en del.

Vi har kört uthållighet blandat med störningsträning för att få mer förståelse och säkerhet. Hon har en tendens att vilja testa lite för mycket i det här momentet så idag testade jag att först göra två vanliga platsliggningar inomhus innan vi körde hakan i marken. Först en platsliggning på 1,5 minut bredvid Vinna och Elit. Där såg hon också lite undrande ut om hon kanske skulle testa något annat och reste sig en gång, och fick då direkt lägga sig igen. Det kändes som att det gick upp ett litet ljus för henne då. ”Aha, nu fattar jag kanske vad det är du menar”. Nästa platsliggning på 2 minuter gick bra.

Därefter testade vi en platsliggning med hakan i marken på 1,5 minut. Två snabba lyft med huvudet, men annars låg hon fint. Vi ska definitivt fortsätta jobba med den vanliga platsliggningen vid sidan av, för att ge henne mer förståelse och ett större lugn i övningen.

Vi har 15 pass kvar som ska göras innan januari är slut och vi förhoppningsvis har nått vårt mål. Det ska vi förhoppningsvis klara av. Vi blandar att köra ett par pass om dagen, ett pass om dagen och med någon dags vila emellan för att låta det sjunka in.


Lämna en kommentar