Helgen som var

Jag är ju väldigt partisk, men jag tycker att hon har blivit riktigt fin 😍

De tre senaste dagarna har gått i ett känns det som. I fredags åkte jag, Elit, Vinna och Vega till Göteborgs Hundarena. Det var dags för certifiering av några elever. Det gick jättefint och våra elever fick väldigt trevliga utvärderingar av kursdeltagarna, så det kändes bra.

När certifieringen var klar var det dags för möte, och sedan skulle en del material filmas till våra utbildningar. Där fick Elit rycka in. Det är ändå fantastiskt att se att moment som vi en gång tränade in ganska bra, men inte kört mer än kanske 3 gånger de senaste 5 åren, trots det faktiskt satt hyfsat bra. Vittringen till exempel var jag supernöjd med hur hon jobbade. Haha, jag fick ju till och med leta en kort stund i huvudet efter vilket kommando jag använde till det momentet, när det var dags att skicka henne.

Sedan fick Vega komma ut för träning i några få minuter medan Frida studerade hennes rörelser. Min kollega Frida utbildar sig till canineopat och fick låna Vega för att öva sig på. Win-win för oss alla. Hon gick igenom Vega’s struktur, rörelser och muskulatur med mig. Vega fick en ordentlig genomgång och en skön massagestund där hon stensomnade. Bättre betyg än så kan man knappast få, när hunden blir så trygg att hon somnar så hårt att hon inte ens märker när man är klar och man får väcka henne. Det var Vega’s första gång med massage så det var ju en toppen första erfarenhet. Summa summarum av genomgången så har hon en väldigt sund struktur, är mjuk och följsam i kroppen, hade några småskavanker muskulärt, så som alla hundar har, men de släppte direkt när de jobbades igenom. Skönt för mig att få höra eftersom man ibland går och inbillar sig att det kanske kan vara något fel.

I lördags och söndags åkte jag till Götene BK för att hålla kurs i inlärning/klickerträning. Första dagen skulle det vara för mer oerfarna deltagare i klickerträning och andra dagen för sådana som kommit lite längre. Det var dock ganska blandat och en del av de som var med på lördagen var även med på söndagen. Vilket härligt gäng det var att hålla kurs för. Mycket frågor och diskussioner och det var roligt med så stor variation på deltagarna i vad de gjorde med sina hundar. Alltifrån vardagslydnad, till agility, till bruks. Det var dessutom första gången jag haft så många rapportmänniskor med på samma kurs. Kul!

Lilla Vega fick följa med mig den här helgen och vara min medhjälpare när jag behövde visa något. Det är första gången hon har fått följa med på en sådan här heldagskurs och dessutom utan de andra två rödnäsorna. Jag är så glad över vilken toppenmedhjälpare hon visade sig vara. Låg snällt och vilade när inget hände. När jag behövde visa något med henne ställde hon glatt upp med stort fokus på uppgiften och sedan när jag var klar gick hon snällt och lade sig igen. På rasterna fick hon vandra runt i kurslokalen lite som hon ville och hon passade då på att mingla lite med folk, pyssla med leksaker eller ligga på rygg i mitt knä och mysa. Hon är enkel att tycka om, min lilla Vega, och hon charmade som vanligt in sig hos ganska många.

Efter kursen båda dagarna passade vi på att låna både lydnadsplanen och agilityplanen för lite träning. Båda dagarnas träning lämnade jag så där fånigt glad och kär i min lilla hund. Vilken pärla hon är!

Utöver promenad idag blir det nog vila för oss alla. Med allt som var förra veckan med förkylning, skadad armbåge och mycket jobb känner jag mig ganska slutkörd och mina utslag löper amok för fullt. Så idag blir det återhämtning som gäller. Men även om det känns segt och tungt i kroppen just nu känner jag mig ändå lätt och glad i sinnet. Det är alltid en skön känsla.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s