Kinnaredsagility

Med lite lätt väsande lungor efter all hosta de senaste veckorna begav jag mig igår till Kinnaredshallen för att tävla agility med Vega. Mamma och Aska gjorde oss sällskap. Lilla Aska skötte sig så fint både inne i hallen och ute på promenad… ja om man bortser från hennes dragande i kopplet då…

Vega och jag gjorde tre lopp som kändes riktigt bra. Visst, lite småmissar här och var som kostade tid osv. Men överlag en riktigt fin känsla där allt bara flöt på i alla tre loppen.

I första loppet fick hon något sorts oflyt i steget i mitten/slutet av slalomen, eller om hon snubblade till lite. Hon missade hur som helst en port där. Jag valde att strunta i det och istället fortsätta framåt. Att hon snubblar till, kan ju knappast hon hjälpa, så det kändes inte som att det fanns någon vits att ta om det. Och resten av loppet gick jättefint.

Andra loppet fick jag improvisera lite när jag inte var riktigt så snabb som jag hade tänkt. Men vi vann och tog vår andra pinne i hoppklass.

Tredje loppet kom vi 2:a i och fick vår tredje pinne. Därmed blev vi uppflyttade till klass 2 om vi vill. Men vi ska stanna i klass 1 ett tag till för att skaffa oss lite mer rutin och för att plocka agilitypinnar innan vi går vidare.

Dags för den där positiva utvärderingen av tävlingen som jag lovade mig själv att försöka göra efter varje tävling.

Jag funderade ett tag på banvandringen på att säkra upp lite på några ställen på banan. Ställen där jag var osäker på om hon kunde det själv eller inte. Men så påminde jag mig själv om vilken typ av agility jag vill köra, och bestämde mig för att chansa istället, då det ändå fanns stor chans att Vega skulle kunna fixa det själv. Och det gick! Det blev så himla bra. Glad över att jag påminde mig själv om vilken typ av agility jag vill köra och inte tog den säkra utvägen.

Jag litade på vår slalomträning i alla starter och bara skickade på utan konstigheter, trots lite småkluriga situationer. Det gick vägen.

Känslan av ett team som presterade tillsammans på banan var fantastisk. Vi börjar köra ihop oss mer och mer och jag testade hennes kunskaper precis lagom på tävlingen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s