Veterinärbesiktning

Acoustic Guitar, 5 veckor
Lilla Acoustic Image, numera Acoustic Guitar istället…

Nu har jag precis kommit hem från veterinärbesiktningen. Allt har gått jättebra och alla valpar mår fint! Valparna skötte sig fint. Det var en hel del protester mot att tvingas sitta i bur, men så fort de fick komma ut och bli undersökta var de helnöjda. Gos av veterinären och godis på bordet medan chipmärkning och sprutor sticks i nacken. Matglada som de är kastade de sig genast över godiset och åt glupskt medan det stacks i nacken. Hanen sa inte ett knyst varken när chipet sattes på plats eller när han vaccinerades. Bara åt glupskt. De flesta andra sa bara något litet pip, men slutade inte äta. Min lilla blå hade dock väldigt segt skinn enligt veterinären, så på henne gjorde det lite extra ont, stackaren. Apropå henne så upptäckte jag någonting MYCKET irriterande. Mitt namn som jag hade valt till henne och var så nöjd med hade blivit FEL i stamtavlan *gråter en skvätt*. Hon skulle ju heta Acoustic Image, men heter nu tydligen Acoustic Guitar. Precis som sin far alltså, *surar*. Ja ja, det är väl inte så mycket jag kan göra åt det utan får väl snällt ta och acceptera det. Men jag kan inte låta bli att bli irriterad.

Hursomhelst är det oerhört skönt att alla valparna mår bra och att det inte var några fel på dem. Lilla Applecreek har ett mycket litet (enligt veterinären) navelbråck. Men det visste jag redan och jag hade redan talat om det för Anette som ska ha henne. Veterinären rekommenderar oss att massera det så ofta som möjligt eftersom det då kan försvinna.

Det var roligt att se hur valparna skulle reagera hos veterinären. Men det var svansar i topp, glada pussar utdelades till veterinären och luktsinnet var det då rakt inte några fel på. Det dröjde inte många sekunder uppe på borde innan de fick vittring på att det hade legat godis där i ena hörnet för föregående valp. Veterinären fick snabbt ändra ordningen hon undersökte dem på genom att kolla hjärtat så fort som möjligt på dem eftersom det var lite svårare att höra när de började sniffa efter godiset. Envisa var de också, de skulle undersöka vart godiset hade legat till varje pris. När det väl kom fram när det var dags för chipmärkning och vaccinering kan ni tänka er att de var mycket nöjda. 

Vill passa på att tacka Ulla som var med och hjälpte mig idag. Hon är även så snäll att hon följer med och assisterar imorgon när det är dags för ögonlysning för valparna i Göteborg. Håll tummarna för att allt går bra för oss då!

15 reaktioner på ”Veterinärbesiktning

 1. Dagarna går fort, hinner ingenting och så är det snart dags att besöka dig och få sniffa på mysvalpar!
  Vad ska vi ha med? Sängkläder! Liggunderlag? Vad behöver vi veta? Vägbeskrivning! Nåt mer?

 2. Emma

  Hej!
  Vad söta de är, å vad de växer.
  Jo, när Lisa hade sin valpkull så blev det ett fel på Aladdins namn. De stavade hans namn fel. Jag ringde dem å de fick ändra å det gjordes utan protester å nytt regbevis kom till mig. Jag kände att jag liksom ville ha det rätt för det är ju det namnet som kommer synas i alla officiella sammanhang. Eftersom du ÄR besviken så tycker jag att du ska be dem ändra. Det går att ändra. Gör det. Det är ju de som har ju fel dessutom. Vet oxå att Eva Bertilsson ändrade namnet på sin bc. Hon ville liksom inte att hunden skulle heta det hon först bestämt sig för. Å det gick oxå att ändra å hon fick nytt regbevis. Där här ju inte ens skk gjort fel. Jag tycker du ska ringa om du känner dig besviken å det gör du ju. Kramar

  1. Emma

   jösses, vilka snygga meningar jag har skrivit här ovan…..skyller på den sena timmen när det skrevs. (men du förstår nog vad det står:-)

 3. Emilia

  Vad bra att veterinären gick bra igår och hoppas ögonlysingen går bra idag oxå. Valparna är ju bara för söta….

  Ha en riktigt trevlig helg!!!

 4. midasoenya

  Du kan ändra namnet i efterhand, även om Skk inte skulle ha gjort fel. Jag ändrade Elsas namn från Bestha till Bestha Elsa när hon var nio veckor tror jag. Inga problem. Eller rättare sagt, uppfödaren ändrade.

  Finafina bilder på valparna och skönt att alla blev ua!

 5. Hej och Hå! vad duktiga de verkar! så fint att det gick bra! Vi har med varit hos veterinär och HD/AD kollat, men det dröjer ju tills dessa små ska göra det!

  Hmm ja, störigt med namnet, klaga lite på SKK, det mår de bara bra av! 🙂 Trevlig helg! Kram!

 6. Såå skööönt 🙂
  Härligt att det gick så bra, och som sagt håller vi bara tummarna inför morgondagen.

  Kan förstå att det är irriterande med namnet. Men det är tyvärr likadant med min Eroz som i pappren heter Eros. hmm… byta personen som registerar till någon som kan läsa kanske ?? 🙂

 7. Om SKK läst fel så kan man få ändra i efterhand, (I alla fall var det så när jag gick hundkursen på gymnasiet.) Det är jätteofta det blir fel, så de är vana vid att få ändra!

 8. VAD SKÖNT att allt gick så bra! Då är det bara morgondagen kvar…

  Tråkigt när alla valpar skulle heta gitarrmärken och så fick lilla blå fel namn. Du kan iaf vara stolt över att ha en hund som har ett namn som börjar på ”MiVinnas…” för man hör ju rykten om att det ska vara en väldigt bra uppfödare;)

 9. Meh! Hur kan de ha tittat SÅ skevt när de registrerade hennes namn :S? Störande så det förslår…

  Men SÅ underbart att det gick så bra med alla små puppisarna! Duktigare, nyfiknare och mer socialiserade valpar får man allt leta efter ;). Jag tror att vi alla drog en lättnadens suck nu 🙂

 10. Toppen att det gick så bra med besiktningen då! 🙂 Då är del ett av två klar, med andra ord…! Håller tummarna för imorgon!

  Irriterande med namnet men det finns väl inte så mycket att göra…?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s