Utställning

Idag styrdes kosan mot Vänersborg för att ställa ut Kiwi (MiVinna’s Amistar) på NÄKK’s officiella utställning. Debut för mig och Kiwi ihop, och Kiwis första utställning i juniorklass. Svea (MiVinna’s Applecreek) och Lyxa (MiVinna’s Auralux) skulle också dit.

Vi sammanstrålade snabbt i skuggan av några träd. Det var VARMT vid vår ring! Vi såg en hel del hundar som knappt ens orkade trava i ringen.

Mamma fick syn på en klubbkompis till henne vid vår ring. Majs kelpiehane Molle skulle ställas ut. Han blev BIR och fick cert, så Maj var såklart överlycklig. Häromveckan fick han cert i sök också, så de röjer verkligen stora framgångar nu. Trevligt med hundar som både kan jobba bra och är snygga.

Efter kelpiesarna var det aussiesarnas tur. Först två hanar och sedan var det då juniortikarnas tur. Spännande att ställa ut Kiwi som jag aldrig tidigare har ställt. Men hon skötte sig faktiskt överraskande bra i ringen. Var där mest som träning. Hon är totalt urfälld och ser därmed lite grådassig ut i färgen. Släpper fortfarande en hel del päls. När man tar i henne får man hela handen full av päls… Så förhoppningarna var väl inte direkt så höga. Ni kan då tro att jag blev förvånad när det visade sig att hon fick ett CK, kom 2:a i juniorklass och kom på 4:e plats i Bästa tik!

Lyxa vann juniorklassen och blev sedan 3:e Bästa tik. Svea kom 3:a i juniorklassen och blev sedan 5:e Bästa tik. Både Lyxa, Kiwi och Svea fick CK!!! Så himla roligt. Och snarlika, jättefina kritiker. Domaren var riktigt noggrann när han kände över hundarna, och då är det såklart lite extra kul att det faktiskt gick så bra. Lyxa, Kiwi och Svea blev 11 månader i tisdags.

Kiwis kritik:
Good type. Good head and expression. Good front. Excellent topline. Very good angulation. Good chest. Good mover. Good temperament.

1junkl, 2 junkkl, Ck, 4btkl
Domare: Jose Vidal

På vägen hem åkte jag förbi en sjö där jag stannade och lät Kiwi och Svea bada lite. Jag fick nämligen med mig Svea hem efter utställningen eftersom jag ska passa henne i några dagar. Passade även på att ta lite bilder på glada aussies efter utställningen:

Bildkvalitén var väl kanske inte den bästa, men det får duga. Jag är helt klart nöjd med dagen och en stolt uppfödare. Grattis Mia och Anette till de fina resultaten! Nu har Keno, Lyxa, Kiwi och Svea plockat CK i utställningsringen. Det får jag väl ändå säga är bra omdöme om kullen rent exteriört? Avila tror jag också plockar ett CK snart. Hon har ju bara ställts ut en gång i juniorklass än (och fick då en 1:a, och för en domare som inte ens delade ut HP till någon i klassen, trots snygga tikar). Men först ska hon bli bra i sitt ben som hon har råkat skada.

En dag som den här kan jag inte låta bli att tänka lite på min lilla Segra (vilket jag i och för sig gör varje dag men..). Kan inte låta bli att undra hur det hade gått för henne om hon hade varit med. Vilken placering hade hon fått? Hurdan kritik hade hon fått? Hade hon kanske kunnat knipa certet? Det tjänar ju inget till att fundera så, men tyvärr kan jag inte riktigt låta bli. Och så kommer det nog förbli. Den där aldrigheten som är så jobbig. Att aldrig få veta hur det hade kunnat vara…

Inte meningen att avsluta inlägget så deppigt. Jag är jätteglad över dagens fina resultat och över hur fint hundarna skötte sig i ringen. Men tyvärr kan jag inte låta bli att känna att det fattas en…

12 reaktioner på ”Utställning

 1. Hej!
  Grattis till fin fina resultat på fina kullsyskon! Får pratas vid en annan gång, fick bara pratat med Mia lite innan & efter utställningen,.,.
  Jackie + Spinnrockens Nova nr 918 i ringen
  Ps får ja låna lilla bilden på oss alla?
  Ha de gott!
  Vi syns säkert igen,.

  1. Hej igen!
   Yess vi syns i Tvååker då, som du frågade:=)
   Kul!
   Nova skall även till Borås men där ställer Eikke henne pga jag+dotter är på våran årliga hästsemester då:=) Även Eikke är där/(hästsemester) med några hundar o sin pappa & hästar, så hon tar med sig Nova därifrån-så bra så!
   Ha de gott
   Kramiz

 2. Mai & Molle

  Tack för den fina Gratulationen med bild på Molle! Grattis till dom vackra vovarna och lycka till i fortsättningen!

 3. Superduktiga var de, alla tre! Så himla nöjd med resultatet för Svea – så oväntat! 😀
  Ser ut som att min sjöbjörn inte saknar matte alltför mycket…. Vet inte om jag ska vara glad eller ledsen över det…. 😉 Men men, dags att återgå till kalaset…!
  Tack för idag!

 4. åsah

  Grattis! Riktigt snygga! 😀 Ja, tyvärr kommer man nog alltid att undra. Jag undrar ju över hur det hade gått för Vazy i Agilityn och söket och allt sånt, fast hon fortfarande finns med mig. Så jag kan tänka mig att det måste vara ännu värre för dig..

 5. Grattis till framgången! Jag tycker att Kiwi är/blivit himla fin. Hon ser så lagom ut rent kroppsligt. Hon faller mig på läppen helt enkelt. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s