Lägeskontroll

Har varit en sväng på Göteborgs Hundarena idag för lite fotografering tillsammans med Tina och Mona för fotograf Ida Kucera. Trevligt trevligt. De andra var i igång för fullt när jag kom dit. Skönt att jag fick en halvtimmas sovmorgon 🙂 Elit fotades först i egen platsliggning några gånger, sedan i platsliggning tillsammans med Joplin och Marvin. Duktig Marvin som är en sådan gentleman trots att Elit löper. Sedan var det dags för oss förare att vara med gemensamt på bild också tillsammans med våra fina vovvar. Det hela avslutades med lite lekbilder. Ska bli spännande att se hur allt blev sedan.

Efter fotograferandet stannade jag kvar lite för att passa på att träna lite lydnad med Vinna och Elit och så kikade vi även lite på Monas träning med Marvin och Fira. Snacka om att det är krut i Fira! Hon hade varit riktigt häftig på agilitybanorna tror jag.

Jag gjorde en liten lägeskontroll i det fria följet med bägge hundarna. Med Vinna kändes det tyvärr väldigt dåligt, vilket känns extra trist eftersom vi faktiskt har haft ett ganska bra fotgående tidigare. Lite ojämn position, dålig attityd/kontakt emellanåt först och sedan bra attityd/kontakt men istället trängande hund (vilket hon nästan aldrig har gjort) och positionen för långt fram. Dålig bakdelskontroll var det också ja. Bläää. Ja så där har vi att jobba en del på. Sååå illa var det kanske inte som det låter, men när man vet hur det brukar se ut så är det lite trist när det blir så här. Bara att ta tag i helt enkelt.

Elit kändes fotgåendet bättre på. Behöver jobba mycket mer bakdelskontroll med henne dock. Glider ut med rumpan ibland på raksträckorna och kan vara lite kvickare in och bak med rumpan vid vänstersvängar. Hamnar fortfarande lite långt fram emellanåt. Bra kontakt och härlig attityd. Viftar fortfarande hejvilt med frambenen men det gör mig inte så mycket då hon numera håller positionen rätt bra ändå. Klarade täta möten (någon halvmeter-meter ifrån) med Mona och Marvin utan blicksläpp.

Testade även lite apportering med Vinna. Först vanlig apportering och hopp-apport med träapport. Otroligt nöjd med hennes gripanden där idag! Även nöjd med farten både in och ut. Gjorde sedan även samma sak med metallapporten. Där blev det lite sämre gripanden, men fortfarande rätt bra gripanden och fart överlag förutom en gång då hon rundade den först innan hon grep. Hon tar dock ett lite för löst grepp om apporten tycker jag, så det ska vi jobba vidare på. Men i huvudsak var jag ändå ganska nöjd med hur det såg ut med både trä och metall.

Elit fick även köra lite fjärrdirigering. Skiftena börjar bli bättre och bättre men jag inser att jag har slarvat lite med målsättning och kriterier ibland. Framförallt skiftet sitt-stå har jag möjlighet till att få till ett riktigt snyggt skifte där hon mer hoppar fram med frambenen och landar mer samtidigt med dem. Hon har bjudit väldigt mycket själv på sådana ställanden men eftersom jag har varit lite oklar i om jag verkligen alltid ska kräva sådana har jag belönat både sådana och ”vanliga” ställanden. Det gör såklart att jag får en större variation i det här skiftet och att hon nu även bjuder lite mer på det ”vanliga” ställandet än det andra och det ångrar jag nog lite nu. Hon kan ju faktiskt göra det riktigt snyggt där hon studsar fram med tassarna så varför inte ta tillvara på det och sätta det som kriterie då? Ren lathet av mig faktiskt. Skärpning!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s