Klant Klantesson…

Det är jag det…

Jag noterade på förra agilitytävlingen att Vega hade lite svårt för vissa slalomingångar. Under träningen i veckan har jag märkt att problemet är så mycket större än jag trott.

När jag började lära in slalom i juli jobbade jag så fint med ingångarna. Sedan blev jag lite stressad mot slutet när jag hade anmält oss till tävling och jag forcerade träningen lite för att hinna få ihop det så att det blev tävlingsdugligt.

Och sedan dess har jag bara jobbat vidare på att få ett säkrare och snabbare slalom, utan några större konstigheter. Jag har alltså bara skickat på henne i princip rakt på slalom under ett par månader och bara jobbat självförtroende och att få ihop de 12 pinnarna på ett bra och flytigt sätt. Min ursprungliga plan om att få med mig ett säkert slalom med bra ingångar direkt från start, verkar ha glömts bort totalt. Så trött man blir. Men visst… hon har ett fint slalom med bra flyt nu i alla fall…

Men nu är det dags för mig att lämna tryggheten och avancera. Så nu ligger slalomträning upprioriterat på listan. Det är dags att ta tag i ingångsträningen och jobba igenom MÅNGA fler förarpositioner och svårigheter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s