Frukostträning med filmer

Igår blev det en ordentlig frukostträning med hundarna. Frukostträning är verkligen en bra träning och jag upskattar den mer och mer och dessutom blir hundarna så glada när de får jobba för maten. Den här dagen tog jag ut träningen utomhus med alla vovvarna.

Segra var först ut. Det blev en hel del träning på baklängesfot, och en del av den träningen får ni se nedan. Vi tränade även på uppbindning (vilket hon skötte alldeles strålande, och bjud nästan genast på att sitta ner lugnt). Och så blev det lite stå-träning, både frivilligt stå (med snabba belöningar) och stå med omvänt lockande. Vi avslutade med lite fokusövning med henne vid sidan. Här fick vi fin störning av att min mobil som låg en bit bort började ringa. Men hon höll koncentrationen fint ändå, min lilla pärla. Det enda som inte gick så bra med passet var att hon inte var så sugen på att leka nu när hon var så inställd på att få sin mat. Någonting att jobba på absolut.

När Segras mat var slut var det Zazzis tur att få komma ut och leka lite. Vi började med lite kamplek. Zazzis kamplek är ju någonting som jag har shejpat in mer eller mindre från scratch. Nu ser det dock riktigt bra ut och hon låter som ett litet vilddjur. Jag lade på lite olika svårigheter i kampleken för henne idag. Så som att t ex kräva lite längre kamplek innan klick och mat. Vi gick sedan vidare till lite lydnadsträning. Hon är tokhet i fotgåendet och ligger alldeles för långt fram, men jag tar inte tag i det ordentligt eftersom vi egentligen inte har några direkta planer med vår lydnadsträning. Det är lite kul att träna lydnad med Zazzi. Hon är lite smågalen och vill göra allt fortfort. Läggande under gång är hennes paradnummer (om det inte vore för fotgåendet innan). Jag kan bara drömma om att få ett lika snabbt läggande med Vinna. Här kommer filmen på vårt lilla lydnadspass:

När Zazzi hade ätit upp all sin mat var det Miras tur. Med henne blev det lite fotgående, lek och ligg-sitt (hon vet verkligen inte vad ”sitt” betyder när hon ligger ner). Hon jobbade på fint. Är inte lika tokladdad som Zazzi.

Sedan var det dags för Vinna att få komma ut. Vi började med lite apportering med dirigering. Det börjar arta sig.

Sedan gick vi vidare till framförgående. Jag vill få henne lite mer medveten om min position och att hon ska gå precis rakt framför mig och ingen annanstans. Framförgåendet i sig är väl egentligen inga större problem, men ibland kan hon ha en tendens att dra ut åt framförallt vänster. Ibland bara litegrann, ibland mycket. Jag har nu shejpat om lite och lagt min belöning på ett annat sätt än tidigare. Här kommer en film på en del av träningen:

Därefter blev det krypträning. Vi har precis flyttat träningen till utomhus och nja… det går väl sådär.. Här kommer en film på den träningen:

 

Vi avslutade med lite fotgående och ställande och sättande under gång. Fotgåendet börjar jag bli riktigt nöjd med. Bra fokus och attityd, bra position (ligger inte så långt fram längre och tränger inte alls). Gjorde även två läggande under gång, men kameran dog precis när jag skulle påbörja dem så de är inte med på filmen:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s